Saturday, September 29, 2012

ALATGANTI (SPARE-PARTS) : PROTON

Kami ada menjual alat-ganti untuk kereta keluaran PROTON seperti :

*   SAGA BLM / FL / FLX
*   GEN-2
*   PERSONA
*   SATRIA NEO
*   EXORA
*   WAJA 1.6 / `1.8

Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, sila SMS ke talian kami :

017 - 2292433 ( WhatsApp atau SMS sahaja ), atau email ke : flywaystnt@gmail.com

 Tempahan boleh dibeli dengan cara C.O.D. atau penghantaran melalui POS LAJU dan kos tersebut akan ditanggung oleh pembeli. 

Anda boleh mencari apa sahaja alat-ganti yang anda perlukan dari kami, dan jika ada stok, kami akan hantarkan kepada anda. 

Terima kasih.

ADMIN

23 comments:

  1. salam sy ada masalah savvy amt xblh bergrak enjin blh idup gear dh msuk tp bla tkan minyak xblh bergrak seolah2 gear bce free meter gear bce 'D'.mohon jawapan maaf ruangan sblah xblh nk tulis comment

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam..clutch cable ada tercabut tak? Tk

      Delete
    2. ada..ape yg blh sy buat ye

      Delete
  2. salam klu clutch cable tercabut ape akan jadi..harap tuan blh bg penjelasan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Clutch plate tak boleh tercabut..tapi cablenya boleh tertanggal.jika tertanggal..tak boleh maauk gear. Tk

      Delete
  3. salam
    sy pkai savvy amt.bru2 ni kete xblh start langsung sbb lampu auto menyala.dkat 3 jam sy biarkn lpas 2 bru blh start sbb lampu auto dh xmenyala..sbb ape blh jd mcm tu padahal sy xusik apepn..hrap tuan blh bantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cecairnye penuh cume bla start cecair 2 kurang sbb dh kna sedut..biasenye klu bkak pintu robotic ada bunye tp ari 2 cnyap je lmpu amt pn menyala.sy try usik clutch cable bru robotic 2 ada bunyi n lampu auto pn padam.raseye robotic2 ada problem ke

      Delete
  4. Wassalam. Cuba buka penutup tabung amt...cecairnya cukup tak...atau nampak tak penapis didlamnya..jika nampak..sila tambah cecairnya...atau pergi diagnostic dulu...untuk mengetahui apa fault codenya. Tk

    ReplyDelete
  5. salam
    blh sy tahu ape fungsinye CLUCTH ACTUATOR JACK..pnah jd kete xblh start sbb lampu auto menyala sy ada try tarik kabel pada bnda 2 n lampu auto trus pdam bru blh start..

    ReplyDelete
  6. Clutch actuator a.k.a clutch pump..untuk menarik clutch plate...yang memberi isyarat pada TCU tu adalah CPS..letaknya dibelakang clutch actuator..untuk mengesan peegerakan clutch actuator.jika tiada pergerakan..TCU akan cut-off start relay..dan engine tak boleh crank. Tk

    ReplyDelete
  7. salam tuan perunding

    1.saya ingin brtnye klu nk tukar timing belt ape brang yg perlu d tukar sbb stahu sy bnyk part yg kna tukar..

    2.klu sy tukar timing belt sahaja xtukar brang lain seperti aircond belt tensioner bering coolant belt dn lain2 blh ke?harap tuan perunding blh bantu sy xprnh tukar timing belt..milige 93000

    ReplyDelete
  8. 3.berkaitan timing belt..
    timing belt,
    tensioner aircond,
    belting 2 set,
    water pump.
    soalan sy d antara brang trsbut klu x tukar hanye tukar timing belt saja blh ke n ape kesannye..harap tuan perungding blh bantu saya

    ReplyDelete
  9. lame dh sy tngu komen tuan perunding sampi skrg xda jwapan xpe la salam tk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf...lama tak updated blog. Utk timing belt, apa yg bersangkutan perlu ditukar..seperti
      1 - timing belt kit
      2 - water pump
      3 - aircond belt
      4 - alternator belt
      5 - 2 biji bearing aircond belt
      Maka...selesailah masalah utk 80, 000km atau 2 tahun atau mana sampai dulu...tk

      Delete
  10. terima kasih atas bantuan tuan

    ReplyDelete
  11. Savvy saya guna AMT. Gear stuck kat gear 4. Ambil masa untuk kembali normal. Apa patut saya buat. TQ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  12. Pernah saya jalan juga dalam gear 4 tapi injin berasap apabila saya paksa berjalan mendaki bukit.

    ReplyDelete
  13. Taka ada jawapan ke bang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, En. Sila hantar pertanyaan ke talian 017-2257944. Tk

      Delete
    2. Salam, En. Sila hantar pertanyaan ke talian 017-2257944. Tk

      Delete
  14. salam..saya guna savvy 2005 dan lampu mera gambar engine 2 kipas kerap kuar dan akan menyebabkan speed keta hanya jejak 80km sejam tak lebih dari itu.saya terpaksa parking tepi start semula sampai lampu tu hilang baru speed dia seperti biasa..apa problem..?

    ReplyDelete