Sunday, October 21, 2012

ECU & TCU FAULT CODE CHECKING & ERASE, TUNING ALMOST ALL CAR IN THE WORLD AND AMT REPROGRAMMING  for PROTON SAVVY                                                  ( SPECIAL FUNCTION ).

















Perkhidmatan ini disediakan untuk semua jenis kereta yang menggunakan sistem injection, dengan menggunakan scanner tool kami, anda akan dapat mengenalpasti -

* Kerosakan pada management engine dan transmissions, ABS, SRS, Airmatic, Immobilizer..

* Actuator testing -
   fuel pump
   fan 1
   fan 2
   aircond relay
   dan banyak lagi...

* Untuk semua kereta yang berada didalam Malaysia..tak perlu VIN atau password..

Senarai harga perkhidmatan -

Fault diagnostic & erase : RM25.00
Tuning  : RM40.00
AMT reprogramming  & tuning : RM80.00

Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi kami.

17 comments:

  1. Salam sabtu bos. Selespeed alfa boleh bikin ka bos?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam sabtu tuan..kenapa dengan selespeed tuan.. tk

      Delete
    2. Minyak ada leaking...gear pun kadang masuk kadang tak.ada member kata gearbox, ada yang kata apa tu actuator.. Nak kena rekondisi ke apa tah.maklumlah baru nak pegang model 'bella'. Tapi dah tua, tahun 2001.

      Delete
    3. Kalau leaking pada pump, boleh cuba servis tukar 'o' ring.dan saya ada FIAT diagnostic untuk check 'error' DTC pada sistem selespeed.tapi actuator yang rosak..kena order parts dululah gamaknya..alfa model apa ek..tk

      Delete
  2. Trima kasih byk bang kerana membantu kete savvy saye.. knowledge n skill abg ni mmg TERBAIK! sy da promote abg kat blog saye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, dah namanya menyediakan perkhidmatan, selagi termampu, saya usahakan...tk

      Delete
  3. salam bang... waja renault abg boleh repair tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam dik, apa yang nak direpairnya..

      Delete
    2. kereta susah nak start.. kdg2 start sampai nak kong bateri baru dia hidup..

      Delete
    3. Mileage berapa KM ?
      Fuel filter OK?..
      Spark plug?
      CPS..terus solder direct dengan wayarnya, tak perlu guna socket.. tk

      Delete
    4. Dan kalau RPM dah gila, tukar terus TPS sensor..tk

      Delete
    5. terima kasihh.. kereta saya tdc sensor problem kat tempat abg ade jual x tdc sensr ni?
      kalau ade berapa harga dia?.. sakit kepala nak cari part renault kat sini

      Delete
    6. Ada, tapi boleh bagi part no. tak? Untuk renault, untuk sensor parts, takde masalah sebenarnya..cuma nilai duit je jadi penghalang..WAJA saudara guna engine F4P kan? tk

      Delete
    7. Saya tahu CPS (TDC-sensor) untuk F4P RENAULT LAGUNA je, tapi untuk WAJA, tak pasti guna yang mana satu, sebab function sama, rupa sama, cuma beza pada lubang bolt je.sebab tu nak part no. lokasi saudara dimana ya? tk

      Delete
    8. CONTOH : untuk SAVVY, part no untuk CPS a.k.a ESS a.k.a TDC sensor - 8200436025,
      TPS - ( PF2C/00 ),
      WATER TEMP SENSOR - 8200561449,
      VSS a.k.a speedo sensor - 7700418919
      THERMOSTAT HOUSING - 77014474249

      semua parts ni, saya ada stok dan boleh order direct. tk

      Delete
    9. enjin F4P... no dia sama 8200436025.. kedai kat mana? saya dkt gemas.. dan berapa harga dia? tolong email kat sini harga dia bang... ayimp2@gmail.com

      Delete
    10. Saya dah emailkan harganya, kedai saya, sila buka GOOGLE MAP, kemudian taip FLYWAYS TNT AGENCY, nanti boleh nampak bumbung tempat saya..tk

      Delete