Friday, September 12, 2014

NADI BARU UNTUK SAVVY







Nadi baru untuk PROTON SAVVY, jika anda dah fobia dengan masalah AMT. Engine dan gearbox dari halfcut TOYOTA YARIS, 2NZ-FE  DOHC VVT-i, 1229cc - 84HP - 121 nm torque. Ini adalah engine yang low-maintenance, engine yang menggunakan Timing chain dan gearbox auto 4 speed. Berminat?,  Untuk sebarang pertanyaan, sila berhubung terus ke talian : 0172257944 whatsapp / telegram / call / sms.

16 comments:

  1. Kata enjin renault ni terbaik?
    Hmmm....
    Apa2 je la...
    Kena kencing rupanya...

    ReplyDelete
  2. Sistem EFI Renault yang dipasang pada SAVVY ada yang terbaik..tetapi jika set wiringnya dah takde production....apa pilihan lagi yang ada supaya SAVVY boleh terus bergerak?..boleh beritau siapa yang kencing tu?

    ReplyDelete
  3. Sesal dulu pendapatan.
    Sesal kemudian tiada guna.

    ReplyDelete
  4. Apaaaa?????????
    Set wiring dh x de???
    Mmg nak kena sumpah tul budak yg perdaya aku beli Savvy ni....

    ReplyDelete
  5. proton dh tamatkan kerjasama dengan renault..emmmmm..

    ReplyDelete
  6. Berapa kos ya kalau tukar mcm ni?

    ReplyDelete
  7. Salam flyways, klu savvy manual convert pakai enjin Yaris auto tu boleh ke? berapa ongkos nya

    ReplyDelete
  8. Salam tuan,
    dashboard boleh kekal savvy punya ke kena masuk yaris?

    ReplyDelete
  9. Salam Tuan. Bagaimana cara untuk daftar sebagai ahli?

    ReplyDelete
  10. Berapa kos nyer? Yrv turbo boleh?

    ReplyDelete
  11. Berapa kos untuk tukar enjin n gear box toyota yaris? adakah alat ganti mudah diperolehi?

    ReplyDelete
  12. masih tidak berjawab..... kos untuk tukar gear box, enjin n dashboard.....

    ReplyDelete
  13. kemampuan savvy asal ada hadnya juga.... yaris penambahbaikan.. bukannya bermaksud model asal problem... kalu kereta bermasalah.. sebenarnya.. pomen yg korang punya tu x leh pakai.... mesti ada something yg ko dah kena kencing...

    ~~~

    ReplyDelete
  14. rujukan utk price upgrade to yaris enjin...

    http://www.mudah.my/Savvy+convert+engine+toyota+yaris-38705146.htm

    ReplyDelete
  15. Berapa estimate kos n upah swap enjin Savvy ke 2NZ-FE?
    Kos termasuk inspection Puspakom?

    ReplyDelete
  16. Assalammualaikum, maaf, lambat teply, sebab dah terlalu lama tak updated laman blog. Apa2 pertanyaan, boleh whatsapp atau sms ke +6017-2257944 tkasih

    ReplyDelete